Home
  Advocaat
  Pers
  Duincamping botst
  Langedijk tuinen
  pinbox Groet
  Contact

Stichting wil betere bescherming Omringdijk 

21 augustus 2012

 

WINKEL - De stichting Landelijk Schoon is ’overduidelijk’ wél belanghebbende als het gaat om veranderingen aan een van de belangrijkste monumenten in het gebied: de Omringdijk.

In dit geval beslaat het kort geding dat de stichting namens het Westfries Genootschap aanspant een klein deel van de dijk. Het gaat om het stukje van de oude Provincialeweg richting het dorp Winkel. Het schap en de gemeente willen de dijk deels verbreden. Er is een betere weg nodig en zo komt er ook plek voor een fietspad.

De stichting klom op de barricaden om de dijk – een provinciaal monument – waar mogelijk ongeschonden te houden. De omgevingsvergunning voor deze klus werd verleend, terwijl de stichting van meet af aan riep dat de procedure niet klopt.

Pas op de valreep kwam de gemeente schoorvoetend tot dezelfde slotsom. ,,Het kan inderdaad niet helemaal door de beugel’’, aldus de bestuursrechter M. Zijp in de Alkmaarse rechtbank. Zij liet doorschemeren dat Hollands Kroon de procedure voor de omgevingsvergunning beter opnieuw kan doen.


Copyright by van Eijck van Heslinga Advocaten; Alle rechten voorbehouden.